1 araba : 12 ağaç

1 araba : 12 ağaç
  • 17 Eylül 2016 09:15

Daha yeşil bir kent ve daha temiz bir hava için eyleme geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, filosundaki her bir araç ve iş makinesine karşılık 12 ağaç dikiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, filosundaki kara taşıtları ve iş makineleri ile deniz taşıtlarının doğaya saldıkları karbondioksit gazının azaltılması ve kentteki hava kalitesinin arttırılması amacıyla yeni bir proje başlattı. Karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen proje kapsamında, mevcut araç ve iş makinelerinin ortalama güç değerleri ve yıllık yaptıkları yol miktarları hesaplanarak mevcut ve alınacak her bir yeni araç için 12’şer adet ağaç dikilmesi kararlaştırıldı.

Bu amaçla projenin ilk aşamasında, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan 251 adet araç ve iş makinesine karşılık 3 bin 12 adet ağaç dikildi. Buca Sosyal Yaşam Kampusu, Kasaplar Meydanı, Bayraklı Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı, Alsancak Liman Caddesi, Mürselpaşa ve Yeşildere Orta Refüjleri, Bostanlı Kıyı Düzenleme Projesi, Sahilevleri Rekreasyon Alanı, Kadifekale, Ulukent, Uzundere ve Çiğli Balatçık ağaçlandırma sahaları, projenin uygulama alanı olarak seçildi.

Projenin 2. aşamasına ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri ile İZSU, ESHOT Genel Müdürlüğü ve bağlı şirketleri dahil edilecek. 2017 yılı itibari ile 4 bin 566 adet araç ve iş makinesi için toplam 54 bin 792 ağaç dikilmesi hedefleniyor

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.