Türkiye’nin Kaderi ve CHP…

Türkiye’nin Kaderi ve CHP…
  • 14 Eylül 2018 16:01

Gazeteci Adem Nakçı yazdı…

Türkiye'nin Kaderi ve CHP...

Son dönemlerde sıkça dile gelen hatta yaşamımızı olumsuz etkilemeye başlayan ekonomik süreç sonrası hemen hemen herkesin aklında;“Türkiye batağa mı gidiyor? Türkiye’nin kaderi nasıl değişir?”sorusu var.
Özellikle 24 Haziran sonrası değişen yönetim sisteminin ardından yaşanan bu süreç nedeniyle herkesin dilinde sisteme yönelik eleştiriler var. Özellikle Metropol araştırma şirketinin eylül ayı başında yayınladığı‘Türkiye’nin Nabzı Ağustos 2018’ anketine göre, Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görev onayı yüzde 44.5’e düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevini onaylamayanların oranı ise yüzde 38,2’den yüzde 46,7’ye yükseldi. Birde kamuoyuna sorulan ama açıklanmadığı  iddia edilen anketler var. Bu anketlerde ise Ak Parti’nin oyunun yüzde 36-37 bandında olduğu iddia ediliyor.
Yaşanan ekonomik darboğaz ile birlikte iktidar oy ve güven kaybederken gözler muhalefetin tavrına çevrilmiş durumda. En çokta“Halkın Umudu” ve “CHP varsa herkes için var” sloganları ile siyaset yapan ana muhalefet partisi CHP’nin tavrı merak ediliyor. Peki gerçekten CHP umut mudur? Geçtiğimiz hafta sonu 95’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan “Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi” CHP Türkiye’nin kaderini yeniden değiştirebilir mi?…
Bana göre, yaşlı, hantal, adaletli, dinamizmden uzak ve değişime adapte olamayan, ülke derdini dert edinmeyen, gelecek için planları olmayan, kendi koltukları uğruna parti içi iktidar olmak için gösterdiği eforu seçim çalışmalarında gösteremeyen kadroları ve siyaset anlayışıyla zor. Kimse boşuna kızmasın. Bu tarif genel bir tariftir. Bazı isimleri tenzih ettiğimi belirtmek isterim. Son imza süreci bu tarifi net ortaya koymuştur.
Kızanlara “CHP’nin kalesi” olarak tabir edilen İzmir’de ifade edilen şunları belirtmek isterim düşünün ona göre karar verin;
*Hakkında çokça; gün içinde akli baliğ davranamayacak kadar kendinde olmadığı ve halkın içine çıkamadığı dedikodusu olanların
*Bırakacaktım ama beni kızdırdılar, kızdığım için adayım diyenlerin
*Belediye başkanı olduğunun farkında olmayacak şekilde görevini memur mesaisi olarak tabir edilen 9-17 saatleri arasına sıkıştıranların
*Politik birikimi olmayan eş, dost, akraba, yandaş ilişkileri ile koltuğu işgal edenlerin
*Koltuk sevdası ve bu koltuktan elde ettiği erkin gücüyle hareket eden ve nema mantığıyla siyaset yapanların olduğu CHP ne kadar halka dokunabilir ve başarılı olabilir?

Sadece bu sorudaki örneklere bakarsanız bile çözümün çok basit olduğunu göreceksiniz. CHP’nin öncelikle üzerindeki ölü toprağını atması gerekiyor. Bunun için öncelikle kadro ve üye yapısında değişiklik gerekiyor. CHP’nin sokaklarda; halkın derdiyle dertlenen, ülke ve vatandaş adına gelecek kaygısı olan, genç, dinamik ve çalışkan, kendi koltuğundan önce ülkenin bekasını düşünen kadroları göreve getirmesi gerekiyor.
Aynen dediğim gibi çözüm çok basit ama parti üst kadrolarının büyük yüreklilik göstererek hayata geçirmesi gerekiyor.
Sahi o yürekliliği gösterebilirler mi sizce?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Aybüke’den yaşıtlarına Menemen Oyun Köyü çağrısı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.