“MANGALDAN TAŞTI KÜLLER NEREDEN ÇIKTI BU SÜPERLER”

  • 8 Ekim 2016 00:43
 "MANGALDAN TAŞTI KÜLLER NEREDEN ÇIKTI BU SÜPERLER”CHP örgütünü Genel Başkanlarını ağırlamanın telaşı sardı. Bu telaşın birincil adresi ise belediyeler oldu. Projelerinin temelini atmak ya da kurdelesini Genel Başkanlarına kestirmek için sıraya giren belediyeler işi öylesine abarttı ki açılış şenliği adeta “fırtına”ya dönüştü. Bir haftadır başınızı çevirdiğiniz her yerde bu fırtınanın izlerini görüyoruz. Açılış sayıları “yok mu arttıran” dedirtir hale geldi. “10 açılış yapıyorum”… “Ben 15 diyorum”… “Restini gördüm 25 diyorum”… Bu açılış furyası içinde 2 belediye özellikle dikkatimi çekti. Çiğli ve Karşıyaka… Karşıyaka “On5’i bir yerde” gibi bir argümanla çıktı duyurularına… Önce bu 15 hizmetin ne olduğunu merak ettik. Zira, basın duyurularında sadece 5’ini anlatmışlardı. Sonra bugün 15 başlığı görme şerefine nail olduk. Sonra beni aldı bir merak… Önce açılışı yapılacak yerleri araştırdım. Atık Getirme Merkezi bir önceki dönem başlamış bir proje. Bu noktada ilginç bir bilgiye de ulaştım. Mevcut başkan Hüseyin Mutlu Akpınar göreve geldiği günlerde “Dur bi bakayım bu belediye ne iş yapar” gezilerinde burayı gördüğünde “Ne gereği var” diyerek, bu merkezi gözden çıkarmış. Sonra ne olmuşsa olmuş burayı bitirmeye karar vermiş. Açılış yapılacak yerler başlığı altında yer alan diğer maddeleri neresinden tutacağımı bilemedim doğrusu… Belediyenin göğsünü kabartarak yayınladığı bir çalışma var. Burada kullandığı görsellere bakarsak, prefabrik bir bina ilk gözüme çarpan oldu. Bir bulvara eski başkan Kemal Baysak’ın adının verilmesi var. Kaldı ki benim bildiğim kadarıyla o bulvarın adı Aziz Nesin Bulvarı’ydı. Bir kafeterya, bir de market zinciri açılışı listede yerini alıyor. Bunların yorumunu sizlere bırakıyorum. Temel atılacak yerler arasında ise en dikkat çekici olanı Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki 1500 kişi kapasiteli futbol sahası… Belediyenin yayınladığı görsellerde yer alan bilgilerden anladığım şantiye ile Zübeyde Hanım Huzurevi’nin arasındaki bölgeye yapılacak bu saha… Hoppalaaa!! Yine geldik Cevat Durak’a… Biz burayı da biliyoruz. Bir kompleks olarak projelendirilmişti. Çalışmaları başlamış hatta yüzde 80’ni de bitmişti. Detayları hatırlamak için yine “Google Amca”ya başvurdum. Oradan ulaştığım haberlerdeki bilgileri aktarıyorum. 31 Aralık 2013 tarihli haberlere göre;
1.Amatör takımlar için UEFA standartlarında doğal çim saha. Yaklaşık iki bin seyirci kapasiteli olan saha 102x 65 metre ölçülerinde olacak. Saha kenarında iki takımın soyunma ve duş odaları, çevre güvenliği ve idari binalar yer alacak. Amatör takımlar ile gençlerin ulusal ve uluslararası maçları yapılabilecek.
2.Ampute takım sahası. İzmir’de ilk kez bir ampute takım için futbol sahası Karşıyaka Belediyesi tarafından kazandırılmış olacak. Engeliler için özel tasarlanan saha ve çevresi ile kulüp binaları olacak. Suni çim sahası 60×40 ebatlarında uluslararası maçların da yapılmasına uygun olarak hazırlandı.
3.Suni çim saha. Futbol oynamak isteyen herkese açık olacak saha ile daha çok kişinin spor yapması sağlanacak.
4.Butik müze. Karşıyaka’ya bir müze daha kazandırılıyor. Eski araçlar müzesinde özellikle kamu hizmeti veren geçmişten günümüze kadar olan araçların sergisi açılacak.
5.Deprem eğitim alanı. Karşıyaka Belediyesi’nin, sokaktan alıp deprem eğitimi için yetiştirdiği Rüzgar adlı köpek başta olmak üzere, benzeri köpekler için eğitim pisti olacak. Pistte başta deprem için olmak üzere her türlü köpek eğitimi yapılabilecek.
6.Av köpeklerine barınak. Karşıyaka’da av merakı olan avcıların köpeklerini bırakabilecekleri barınaklar olacak. Apartmanlarda bakımı zor olan av köpekleri burada uygun ortamlarda geçici süreler kalabilecek.
7.Deprem eğitim alanı. Deprem sonrası yapılması gerekenlere yönelik bina enkazları ile özel eğitim alanı yer alacak, burada başta çocuklar olmak üzere herkese eğitimler verilecek. 8.Yeşil alanlar. Alan çevresi ağaçlarla bitkilendirilecek. Gezi yolları ve oturma alanları yer alacak. Ve bu tesis 3 Nisan 2014 tarihinde görev Hüseyin Mutlu Akpınar’a devredildiğinde yüzde 80’ni bitmişti. 2-3 ay içinde açılış yapılır bir şekilde teslim edildi. Peki o ne yaptı? Bütün o imalatı yıktı. Kent gündeminde yerini alabilmek umuduyla sadece ve sadece futbol sahası yapmaya karar verdi. Şimdi merakla bekliyorum, Hüseyin Mutlu Akpınar bugün o açılışta “İflas etmiş bir belediyeyi bugünlere getiren ve bizlere böylesine rahat belediye başkanlığı yapma imkanı sunan, Partimin emektarı değerli belediye başkanım Cevat Durak’a sonsuz teşekkür ederim” gibi bir cümle kuracak mı? Hani açılış kitapçığına bulvara “Kemal Baysak” adını verme gerekçesi olarak yazmışlar ya “Kentimize hizmet etmiş değerlere yaşarken vefamızı gösteriyoruz” diye… Ondan bu merakım. Açılış furyasının bir diğer renkli ismi de Çiğli… “25 açılış” yapacaklarmış. Basın bülteninde liste uzayıp gidiyor da söylenecek tek bir söz bulunamıyor. Aça aça doyamadıkları tesisler mi dersiniz, kurslar mı dersiniz. Daha neler neler var listede… 

Bu iki belediyenin yarattığı gürültünün arasında Balçova, Bornova ve Bergama masum birer çocuk gibi bekliyor Genel Başkanını… Kaldı ki 8 Ekim Cumartesi’nin bence en iddialı işi Bergama’da… Bergama Belediyesi gerçekten dört dörtlük, sıradışı bir kültür merkezini hizmete açacak. Bu görkemli yapının, böylesine düşük kalibreli çılgınlığın arasına sıkışıp kalması ise CHP Genel Merkezi için büyük bir stratejik hatadır.
Birkaç saat sonra başlayacak fırtınanın ardında neler bırakacağını hep birlikte göreceğiz.
Tam bu noktada Nilüfer’in bir şarkısı takıldı dilime…
Sen uçtun ben uçtum
Aşk mı bu söyle sevgi mi?
Ben zaten bir hoştum, oynattım denge mi?
Macunlu sohbetler hedefsiz şikayetler
Mangaldan taştı küller Nereden çıktı bu süperler
Aynı şov bu hep aynı hep aynı büyülü aşklar
Bakışlarla süslenen yalanlara tatlı soslar
Şov yapma şov yapma
Farketmez anladık seni
Her yerde sen vardın
Taktikler bitti bitti mi?
Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Arif dedi ki:

    Önce Çiğli şimdi Karşıyaka hep aynı taktik bunkar

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.