Karabağlar Belediyesi borç batağında mı?

Karabağlar Belediyesi borç batağında mı?
  • 12 Nisan 2018 13:10

Karabağlar Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait dokuz daireyi satışa çıkardı. 19 Nisan’da gerçekleştirilecek ihalede daireler 220 bin ile 330 bin lira arasında muammen bedelle satışa çıkarılacak. İhaleler istenildiği gibi gerçekleşirse belediyenin kasasına 2 milyon 575 bin lira girecek.

Uzundere Rekreasyon Alanındaki sıkıntıları ile gündeme getirdiğimiz Karabağlar Belediyesi, bu kez başka bir icraatı ile gündemde… Belediye sosyal medya hesabından da yaptığı duyuruda 9 daireyi ihale ile satacağını ilan etti. Bu durum Karabağlar Belediyesinin ekonomik sıkıntı içinde olduğu şeklinde yorumlandı. Karabağlar Belediyesi mülkiyeti belediyeye ait Reis, Vatan, Maliyeciler Mahallesi’ndeki toplam 9 taşınmazı 19 Nisan’da yapılacak ihale ile satmaya hazırlanıyor.

Karabağlar Belediyesi borç batağında mı?

BİRBİRİBİNDEN LÜKS DAİRELER

Birbirinden lüks daireler için ihaleler 19 Nisan Perşembe günü saat 14.00’da açık teklif yöntemiyle gerçekleşecek ihaleler belediyenin encümen toplantı salonunda gerçekleşecek. 70 ile 135 metre kare arasında değişen dairelerin fiyatları ise 220-330 bin muammen bedelle satışa çıkarılacak.

Karabağlar Belediyesi borç batağında mı?

BELEDİYENİN KASASINA 2.5 MİLYON LİRA GİRECEK

Göreve geldiğinden bu yana borçlarla boğuşan Karabağlar Belediyesi bu satışlarla nefes alacak. İhaleler belirtilen muammen bedellerle satılırsa belediyenin kasasında 2 milyon 575 bin lira girecek.

Karabağlar Belediyesi borç batağında mı?

BUNLAR GEÇİCİ ÇÖZÜMLER

Ak Partili Karabağlar Belediye Meclis Üyesi İmet Tunç ise Karabağlar Belediyesi’nin bir yıllık bütçesine eş bir borçluluk içinde olduğunu doğrulayarak, “Bunlar kalıcı çözümler değil. Karabağlar Belediyesi, daire ve mülk satışı ile günü kurtarmaya çalışıyor. Ancak bu yüksek borçluluk durumu belediyenin yönetilemediğini gösteriyor” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.