Karabağ’dan Gazete Ege’ye samimi açıklamalar

Karabağ’dan Gazete Ege’ye samimi açıklamalar
  • 13 Eylül 2018 12:32

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

2 dönemdir İzmir’in yükselen yıldızı Bayraklı’nın belediye başkanlığını yürütüyor. İsmi sık sık hem kulislerde hem de Genel Merkez’in İzmir için yaptığı anketlerde İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı geçen  başarılı belediye başkanı Hasan Karabağ, Gazete Ege’ye özel açıklamalarda bulundu.

Karabağ ile özel sohbetimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Karabağ'dan Gazete Ege'ye samimi açıklamalar

Genel Merkez’in yaptırdığı ankette sizin isminizin geçtiği konuşuluyor. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz? Genel Merkez’den böyle bir teklif gelirse nasıl bakarsınız?

Vallahi bizim ne düşündüğümüzden ziyade halkımız ne düşünüyor?  Genel Başkanımız, Genel Merkez ne düşünüyor? Önemli olan o şu anda.  Biz görev insanıyız görev verirlerse, oturur konuşuruz. Eğer bizim ile yol yürünecekse, bizimle sonuç alınacaksa, bizle seçimden sonra eğer başarı aranıyorsa o kriterleri konuşuruz. Eğer değerlendirirlerse, kendi başımıza değerlendiririz.  Bütün ilçelerde Allah’a şükür bir karşılığımız olduğu söyleniyor. Sevenimiz oluşmuş. Demek ki insan biriktirmişiz. Mutluluk verici bir olay.

Kemal Kılıçdaroğlu ile bu süreç içerisinde bir görüşmeniz oldu mu?

Kemal Bey ile evet dün görüştük. Sık sık görüşmem. Telefonla konuştuğumuz doğrudur ama gidip öyle sık sık kendisini rahatsız etmem. Ben hayatımda hiç gidip beni belediye başkan adayı yapın, ben olmak istiyorum falan filan diyen tiplerden değilim. Gerek duyulursa, gerek bulunursa, bize zaten insanlarımız adaylık konusunu söylerler diye düşünüyorum. Çünkü  belediye başkanlığı bir meslek değil. Ben makine mühendisiyim. Hayatımı onunla kazandım ben. Dolayısıyla da bugün varız yarın bırakır gideriz hiç önemli değil.

Bayraklı’yı kime bırakacaksınız peki başkanım?

(Gülüyor) Bir kahraman buluruz

Çünkü Bayraklı adını sizinle duyurdu.  Kentin yeni merkezi olarak da geçiyor.

Bayraklı hakikaten CHP açısından zor bir bölge. Ona rağmen bizim ismimizle özdeş bir başarı geldi. Yani eğer Genel Merkez Bayraklı’da ne yapılması gerektiğini bize sorarsa, bizde aday profilini anlatırız ve isim de veririz.

9 Eylül günü Muharrem İnce İzmir’deydi. Siz de Ankara’daydınız. Neden Ankara’yı tercih ettiniz?

Beni şimdi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu çağırmış, tabiki gideceğiz. İzmir’de çelenk koyma törenine arkadaşlarımız ilçede görevlendirdik. Burayı da ihmal etmedik. Konak’taki diğer törenlere de katıldılar. Burada da kendi ilçemizde belediyemizin önündeki heykele çelenk koyma merasimini yaptırdık. Bizde Ankara’da görevimizi yaptık. Kuruluş yıl dönümünü çok güzel bir etkinlikle yapıldı. Ertesi günde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik. Dolayısıyla iki tarafta bizim için önemli. Cumhuriyet Halk Partisi’ne bu ülkenin ihtiyacı var. Dolayısıyla kişisel hırslarımızı bir kenara bırakıp, bütünleşme sağlamamız gerekiyor. Eğer yapmazsak halk cezalandırılır, bu da Türkiye’nin lehine olmaz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel: Benim Hedefim Efes Selçuk!

Yerel seçimlerde sizce bir ittifak olmalı mı?

Ak Parti ile Mhp bir ittifak yapacak zaten. Burada adayın kimliği önemli.  Orada da diğer partilerin zemininden oy alabilecek, herkese hitap eden aday profilini bulması lazım partinin. İzmir’de bu illerden bir tanesi. Bu yapıldıktan sonra bazı partilerle prensip anlaşması yapılabilir. Yani bu ilde siz çıkarmayın bize destek olun denebilir. İzmir ilinden İyi Parti ve Hdp’ye giden bizim emanet olay yerel seçimlerde geri gelecek.  Bu da tabiki adayın profiline de bağlı. Zaten Genel Merkez’de anket yapmışlar. Yüzde 3,5 İyi Parti’ye gitmiş oylarımız, yüzde 1,5 Hdp’ye gitmiş. Bu oylar bize dönecek.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.